zaterdag 17 juni 2017

"Vermoorde onschuld" van Jo Claes


"Met spijt trok hij zich terug. Afronden. Er een einde aan maken. Hij drukte haar gezicht in het kussen, sloeg zijn twee handen om haar keel en kneep. Ze rochelde. Hij kneep nog harder. Ze begon te stuiptrekken. Lang duurde het niet."

De Leuvense thrillerauteur Lukas Lebowski ontmoet in Siena een hevige fan. Het kost hem weinig moeite om de knappe jongedame mee te nemen naar een hotelkamer en haar daar te versieren. Niet lang nadat hij haar verlaten heeft, wordt de vrouw echter vermoord aangetroffen op de kamer. Lebowski kan een alibi voorleggen, dus wordt hij snel vrijgepleit. Maar niet lang daarna worden nog enkele vrouwen uit Lebowski's omgeving vermoord. De verdenking valt nu uiteraard wel op de auteur, zeker omdat de moorden op een vrijwel identieke manier worden gepleegd als hij in zijn nieuwste, nog ongepubliceerde, roman beschrijft. Hoofdinspecteur Thomas Berg wordt op de zaak gezet en die ontdekt al heel snel dat iemand alle moeite doet om de misdaden in Lebowski's schoenen te schuiven. Berg heeft met een wel heel gewiekste moordenaar te maken, en hij moet die bijzonder snel weten te vinden, want alles wijst erop dat er nog slachtoffers zullen vallen.

Het achtste boek alweer uit de reeks rond hoofdinspecteur Thomas Berg en auteur Jo Claes lijkt nog lang niet uitgezongen. Opnieuw schotelt hij de lezer een ingenieus plot voor. Hoewel ik het verhaal aanvankelijk een beetje te veel vond lijken op 'Getekend vonnis', een van de vorige delen, evolueert het uiteindelijk helemaal anders. Er zijn heel wat verrassende plotwendingen en de ontknoping is uiterst bevredigend. Zonder twijfel een van de sterkste delen uit de reeks.


Auteur: Jo Claes
Titel: Vermoorde onschuld
Uitgeverij: Houtekiet, Antwerpen/Utrecht
Jaar: 2015
Aantal bladzijden: 394 blz.
ISBN: 9789089243263

Geen opmerkingen:

Een reactie posten